Doğalgaz Baca Sistemleri

TEK CİDARLI BACA SİSTEMLERİ

Falken Single tek cidarlı baca sistemleri gaz ve sıvı yakıt türleri ile çalışan ısıtma ünitelerinin atıkgazlarını atmosfere iletmesi için geliştirilmiştir.Isıtma ünitelerin spesifik bilgilerine göre Falken Baca Sistemleri et kalınlığı artırılarak ve malzeme türü değiştirilerek katı yakıt türlerinde de kullanılmaktadır.Baca sistemi genel olarak düz modül, Te modül Temizleme kapağı, redüksiyon ve şapka elemanlarından oluşmaktadır.Tek cidarlı baca sistemi Ø 100 çapından Ø 1000 çapa kadar 0,5 mm,0,6 mm,0,8 mm, 1,0 mm ,1,2 mm, 1,5 mm, 2 mm et kalınlığında asitlere mukavemetli AISI 316L(DIN 1.4404) kalitesindeki paslanmaz çelikten üretilmektedir.Standart üretimler 400 °C ‘ ye (sıcaklığa mukavim üretimler 600 °C ‘ye) kadar sorunsuz dayanabilme özelliğine sahiptir. Yüksek hassasiyette üretilen baca modülleri robot-plazma kaynak tekniğiyle kaynatılmaktadır.Modüller 50 mm muf geçmeyle çok iyi sızdırmazlık ve stabilite sağladığı gibi montajı da kolay yapılmaktadır.

ÇİFT CİDARLI BACA SİSTEMİ


Falken çift cidarlı baca sistemleri gaz,sıvı ve çevreyi kirletmeyen katı yakıtla çalışan ısıtma sistemleri için geliştirilmiştir. Çift cidarlı bacalar bağlantı kelepçesiyle birbirine bağlandığı gibi duvar kelepçesiyle tesisat şaftına,bina cephesine ve taşıyıcı konstrüksiyona sabitlenmektedir.Endüstriyel uygulamalarda ve postmodern mimari cephelerin tasarlanmasında taşıyıcı konstrüksiyon veya taşıyıcı profile bir,iki, üç veya dört baca sistemi serbest duracak şekilde tasarımları yapılmaktadır. Uygulama alanları; bina dışı, şaft içi ve açıkta kalan kısımlar olabilir.Atılan gazın soğumaması ve yoğuşmamasını sağlar.
 

 

KASKAD BACA SİSTEMLERİ

Kaskat Baca Sistemleri, yan yana veya üst üste (her kat için ayrı) düzenlenmiş duvar tipi yoğuşmalı ısıtma cihazlarının atık gazlarını verimli bir şekilde ve güvenle atmosfere iletilmesini sağlar.Yatay bacalar 30 eğimli yapılarak kondensin istenilen hızda cihazın içine akması sağlandığı gibi, bir kısım kondensin drenaj ve kondens toplayıcı modül sayesinde şebeke atık su giderine iletilmesini sağlar.
Bu bacalar;
• Baca iç cidarı asite mukavim aısı 316l (1.4404) kalite Paslanmaz çelik saç.
• Baca yalıtımı 30mm veya 50 mm kalınlığında ve yoğunluğu 80kg/m3 olan kayayünü kullanılmaktadır.
• Dış cidar malzemesi AISI 304 (1.4301) parlak,mat veya aluminyum gofraj kullanılabildiği gibi farklı malzemelerden de yapılabilmektedir.
Toplanılan kondensten ısı geri kazanımı maksimum düzeye çıkarmak için düşey bacanın yalıtılması ve yanma havasının dış mekandan bol oksijenli taze ve soğuk olarak alınması büyük önem kazanmaktadır.

ENDÜSTRİYEL BACA SİSTEMLERİ

Kendi kendini taşıma özelliğine sahip baca sitemi.

Sıvı ve gaz yakıtlı kazanlarda ve endüstriyel cihazlarda, bacanın dayandırılabileceği bir duvar veya çelik konstrüksiyon yok ise kendi kendini taşıyabilir baca sistemi kullanılmaktadır.Pratikte 20 mt yükseklikten fazla yapılmaz.Çift Cidarlıdır. İç Cidar : AISI 316 Kalite paslanmaz çelikten 3mm-6mm kalınlığındadır. Dış Cidar : 304 Kalite paslanmaz çelikten 0,60mm kalınlığındadır. İzolasyon : 50mm – 100mm kalınlığında rabizt telli kaya yünü izoleliModül iç cidarları birbirine flanş ile bağlanır. Bağlantı bölgelerinde iki flanş arasına yüksek ısı-ya dayanıklı conta konularak sızdırmazlık sağlanır. Sistem ısıl genleşmeleri RTKFD – KMP ile kompanze edilmektedir.Sistem çift cidarlı olduğundan ısı geçirgenliği düşüktür. Sistem içerisinden geçen baca gazının sıcaklığı dış ortama iletilmediğinden yoğuşma düşük, baca verimliliği yüksektir.

© 2017 Aksu Baca Havalandırma İzolasyon ve İklimlendirme Sistemleri